Northern Ireland 2021

Kurs i Belfast och Derry-Londonderry 15-19 september 2021

Fortbildningsavdelningen erbjuder hösten 2021 en kurs i Belfast och Derry-Londonderry i Nordirland. Kursen är skräddarsydd efter önskemål från en grupp engelsklärare som vill lära sig mer och fördjupa sig i Nordirland utifrån såväl historisk, politisk, kulturell som litterär synvinkel.

Både Belfast och Derry-Londonderry är intressanta och högaktuella platser och har varit det allt sedan den uppslitande konflikten ”The Troubles”, den framgångsrika fredsprocessen under 1990-talet och fram till dagens oro och turbulens inför Brexit.

Vi kommer att göra guidade turer och promenader tillsammans med historiskt kunniga personer med egna personliga erfarenheter av ”The Troubles”, besöka det nordirländska parlamentet Stormont och Queen’s University, lyssna på föredrag, gå på muséer, träffa författare som skildrat Nordirland i sina böcker och dessutom göra ett skolbesök i Belfast för att träffa lärare och elever.

Kursen vänder sig till lärare i engelska år 7-9, gymnasiet och vuxenundervisningen. Syftet med kursen är att deltagarna ska få fördjupade kunskaper om, och egna erfarenheter av Nordirland, och att inspireras till att använda dessa nya insikter i undervisningen i engelska och kanske även i andra ämnen.

Kursspråket är engelska.

Fakta om kursen

Tid: 15 - 19 september 2021

Plats: Belfast samt en dag i Derry-Londonderry, Nordirland

Ekonomiska villkor: Kursavgiften är 6 000 kronor. I avgiften ingår: rundturer och entréer enligt programmet, dokumentation, dagsresa Belfast – Derry-Londonderry, enkelrum på hotell fyra nätter inklusive frukost, en middag. Resor till och från Belfast samt övriga måltider ingår ej.

Kursledare: Maria Allström, Fortbildningsavdelningen, Uppsala universitet

Mer information: Maria Allström 018-471 79 64 eller 070-167 91 80, maria.allstrom@fba.uu.se

Anmälan: Sista dag för anmälan är 20 april 2021. Antalet platser är begränsat