Fortbildning för modersmålslärare och studiehandledare på modersmålet

Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering har under många år genomfört fortbildningsaktiviteter för och med modersmålslärare, och studiehandledning på modersmålet. I vårt utbud hittar du flera fortbildningsaktiviteter som kan vara intressanta för dig, både poänggivande kurser och seminarier.

Kontakt: Anne Reath Warren

Poänggivande kurser

Vi ger poänggivande kurser i språk och språkrelaterade ämnen, där forskning knyts samman med beprövad erfarenhet från skolans verksamhet.

Kurser Sommar 2024

Kurser Hösten 2024

Resurser

Modersmål och studiehandledning på modersmål
Uppsalamodellen - Handledning i att undervisa modersmål i klassrummet och på distans.

Nyanlända elever – korta filmföreläsningar och länkar till resurser
När skolor får nyanlända elever är det många frågor som väcks. På den här sidan hittar du som är lärare, rektor, studiehandledare eller modersmålslärare korta inspelade föreläsningar som går igenom grundläggande aspekter av fyra områden som är bra att ha koll på, och planera för, i mottagning av nyanlända elever.

Europeisk språkportfolio
Europeisk språkportfolio (ESP) är ett material utarbetat av Europarådet. Här ingår Språkpasset, Språkbiografin, Språkdossiern och Portfolior för nedladdning.

Utbildning i det kortare formatet

Har du svårt att hinna läsa en hel kurs? Vi erbjuder seminarier, lärardagar, webbinarier med mera.

Se också forskningsseminariet LaTL (Learning and Teaching Languages). Seminariet är öppet för alla med intresse för språk i relation till undervisning och lärande.

Seminarier, lärardagar, webbinarier med mera

Senast uppdaterad: 2024-03-05