Fortbildning för lärare i tyska

Undervisar du i tyska inom skola och vill få inspiration, utbyta erfarenheter och/eller diskutera aktuell forskning för att utveckla undervisningen? Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering (FBA) erbjuder fortbildningsaktiviteter för och med lärare i tyska. I vårt utbud hittar du flera fortbildningsaktiviteter, såväl webbinarier som poänggivande kurser, som kan vara intressanta för dig. Ta gärna kontakt om du behöver ytterligare information!

Kontakt: Maria Håkansson Ramberg

Resurser

Nyanlända elever – korta filmföreläsningar och länkar till resurser
När skolor får nyanlända elever är det många frågor som väcks. På den här sidan hittar du som är lärare, rektor, studiehandledare eller modersmålslärare korta inspelade föreläsningar som går igenom grundläggande aspekter av fyra områden som är bra att ha koll på, och planera för, i mottagning av nyanlända elever.

Europeisk språkportfolio
Europeisk språkportfolio (ESP) är ett material utarbetat av Europarådet. Här ingår Språkpasset, Språkbiografin, Språkdossiern och Portfolior för nedladdning.

Utbildning i det kortare formatet

Har du svårt att hinna läsa en hel kurs? Vi erbjuder seminarier, lärardagar, webbinarier med mera.

Se också forskningsseminariet LaTL (Learning and Teaching Languages). Seminariet är öppet för alla med intresse för språk i relation till undervisning och lärande.

Seminarier, lärardagar, webbinarier med mera

Senast uppdaterad: 2023-11-23