Europeiska språkdagen firas på Blåsenhus

2022-09-08

Europeiska språkdagen firas den 26 september över hela världen, så också i Uppsala.

Den 26 september uppmärksammar Uppsala universitet den Europeiska språkdagen med korta föreläsningar och minimässa på Blåsenhus. Årets tema är Språk, språkinlärning, språkundervisning. Målgruppen är studenter, språkstudenter, lärarstudenter, KPU-studenter, kollegor och allmänt språkintresserade.

Europeiska språkdagen firas sedan 2001 på initiativ av EU och Europarådet. Uppsala universitet uppmärksammar för första gången på länge dagen med en eftermiddag den 26 september klockan 13:00–15:00 i Eva Netzelius-salen på campus Blåsenhus.

Programmet innehåller tio korta föreläsningar om att lära sig och att undervisa olika språk. I anslutning till detta hålls en minimässa med aktuella institutioner och aktörer inom språkområdet.

– Vårt mål med att fira Europeiska språkdagen på Blåsenhus är att sätta språken i fokus samt locka fler att lära sig ett nytt språk. Vi har satsat på korta föredrag för att skapa ett program med puls. Man behöver inte föranmäla sig och det går bra att ta del av en eller flera föreläsningar, säger Charlotte Lindgren, universitetslektor vid Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier som är en av initiativtagarna bakom evenemanget.

Europeiska språkdagen på Blåsenhus invigs av prorektor Coco Norén, professor i franska och tidigare dekan för Språkvetenskapliga fakulteten vid Uppsala universitet.

Program

Har du frågor om språkdagen? Kontakta Charlotte Lindgren, universitetslektor charlotte.lindgren@edu.uu.se

Aktuellt

Senast uppdaterad: 2024-04-18