Uppsala universitet firar Europeiska språkdagen

2023-09-07

Europeiska språkdagen vid Uppsala universitet inleds med tal av prorektor Coco Norén.

Den 26 september firar Uppsala universitet den Europeiska språkdagen. Årets tema är ”Språk, språkinlärning, språkundervisning”. Evenemanget riktar sig till studenter, språkstudenter, lärarstudenter, KPU-studenter, kollegor och allmänt språkintresserade.

Europeiska språkdagen firas på initiativ av EU och Europarådet sedan 2001. På Uppsala universitet uppmärksammas dagen för andra året i rad.

Förra årets evenemang var populärt. Nu hoppas arrangörerna på lika många besökare till Engelska parken. Här bjuds på en serie korta föreläsningar om att lära sig och att undervisa olika språk, samt en minimässa.

- Det här ett jättebra tillfälle att lära sig mer om språk och träffa forskare och föreläsare från olika institutioner. Vi hoppas och tror att evenemanget gynnar alla som är intresserade av språk och språkinlärning, säger Charlotte Lindgren, universitetslektor vid Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier samt en av initiativtagarna.

Europeiska språkdagen vid Uppsala universitets är i år ett resultat av ett fördjupat samarbete mellan Språkvetenskapliga fakulteten och Fakulteten för utbildningsvetenskaper. Evenemanget inleds med tal av prorektor Coco Norén och Sofia Ahlberg, prodekan vid Språkvetenskapliga fakulteten.

Program Europeiska språkdagen 2023

Har du frågor om evenemanget? Kontakta charlotte.lindgren@edu.uu.se

Aktuellt

Senast uppdaterad: 2024-04-18